Sosyal Medya

Güncel

FET֒nün diplomasi ayağı mercek altında

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından kamudaki açığa almalar kapsamında güvenlik ve yargı bürokrasisinin ardından, örgütün dış politika ayağı da mercek altına alındı.



Türkiye’nin dış misyonlarında görev yapan yaklaşık 300 DışiÅŸleri Bakanlığı çalışanı Türkiye’ye çaÄŸrılırken, eski DışiÅŸleri Bakanı Ahmet DavutoÄŸlu’nun özel kalem müdürlüğünü yapan Gürcan Balık ile görevden alınan eski büyükelçiler Ali Fındık ve Tuncay Babalı gözaltında bulunuyor. 

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının yürüttüğü soruÅŸturma kapsamında, FETÖ’nün güvenlik, yargı, siyaset, eÄŸitim ve iÅŸ dünyası ayağıyla birlikte diplomasi örgütlenmesi de inceleniyor.

DavutoÄŸlu’nun özel kalem müdürü gözaltında

Eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun DışiÅŸleri Bakanlığı dönemindeki özel kalem müdürü ve özel müşaviri olan, 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül’ün de Dış Politika BaÅŸdanışmanlığını yapan Gürcan Balık ile görevden alınan eski büyükelçiler Alı Fındık ve Tuncay Babalı, soruÅŸturma kapsamında gözaltında bulunuyor.

Bazı diplomatlar Türkiye’ye çaÄŸrıldı

DışiÅŸleri Bakanlığı, dış misyonlarda görevli yaklaşık 300 diplomatı Türkiye’ye çağırdı. FETÖ ile irtibatı ve iltisakı tespit edilen diplomatların açığa alınacağı belirtilirken, baÄŸlantısı olmayanların görev yerlerine dönecekleri kaydedildi.

Balık, üst düzey görevlerde bulundu

Bulunduğu üst düzey görevlerle dikkati çeken Balık, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Dışişleri Bakanlığında FETÖ'ye yönelik yapılan çalışmalar kapsamında görevden alınmıştı.

Balık, eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun DışiÅŸleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğü ve özel müşavirliÄŸi, AÄŸustos 2013-Mayıs 2014 arasında da 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül’ün Dış Politika BaÅŸdanışmanlığı görevini yürütmüştü. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.